Middelgrote accountants in VS willen meer samenwerken binnen internationale netwerken

Middelgrote accountantsorganisaties in de VS willen samenwerken binnen internationale netwerken. Steeds meer klanten verwachten wereldwijde dienstverlening. Dat meldt de Financial Times.

De middelgrote kantoren willen net als de big four kunnen voldoen aan de behoeften van steeds meer internationaal opererende klanten. Tegelijk proberen ze hun wereldwijde netwerken beter te benutten om de kosten van technologie en personeel te delen.

Volgens de zakenkrant is met name de Amerikaanse tak van Grant Thornton, die eerder dit jaar een meerderheidsbelang verkocht aan private equity, druk met meer internationale samenwerking. De tak van Grant Thornton zou plannen hebben om de Britse en Ierse takken van het eigen Grant Thornton netwerk over te nemen. 

Ook Crowe, RSM en Baker Tilly zouden volgens de krant wereldwijd willen samenwerken en de kosten van nieuwe diensten willen delen. 

Nu nog bestaan de wereldwijde netwerken van accountantskantoren vooral ​​uit nationale kantoren, die juridisch afzonderlijke entiteiten zijn en waar lokale partners eigenaar zijn. De kantoren maken internationaal gebruik van een gemeenschappelijk merk, delen hun werk en leggen binnen het netwerk afgesproken kwaliteitsnormen op.

Ook nieuwe partijen proberen ondertussen in te spelen op de vraag van internationale bedrijven door hun kantorennetwerk uit te bouwen, aldus de krant.

Laatste nieuws