Opvragen uittreksel UBO-register mogelijk vanaf 1 augustus 2024 volgens de KvK

Op 8 mei 2024 heeft het BFT Wwft-instellingen geïnformeerd over een update over het UBO-register naar aanleiding van de Kamerbrief van 17 april 2024. In de Kamerbrief was onder meer opgenomen dat een Wwft-instelling vanaf 1 juni 2024 een gewaarmerkt uittreksel uit het UBO-register kan opvragen bij de cliënt waarmee een nieuwe zakelijke relatie wordt aangegaan. Dit zolang de Wwft-instelling zelf geen toegang heeft tot het UBO-register.

De termijn van 1 juni 2024 is technisch niet haalbaar gebleken voor de Kamer van Koophandel (KvK). De KvK heeft inmiddels aangegeven dat het vanaf 1 augustus 2024 wel mogelijk zal zijn voor een cliënt om een gewaarmerkt uittreksel uit het UBO-uittreksel te bestellen.

Tot 1 augustus 2024 geldt de regeling uit de Kamerbrief van 14 april 2022 bij het aangaan van een nieuwe zakelijke relatie. Dat wil zeggen dat een Wwft-instelling tot 1 augustus 2024 aan de hand van de bevestigingsmail van de KvK kan vaststellen of een juridische entiteit is geregistreerd in het UBO-register. Ook een screenshot van de UBO-gegevens is voldoende.
 
Update Novak Kwaliteitssysteem
Voor gebruikers van het Novak Kwaliteitssysteem is inmiddels een update beschikbaar voor de module Kantoorregelingen waarin de gewijzigde ingangsdatum van de nieuwe overgangsregeling is verwerkt.

Meer informatie Novak Kwaliteitssysteem

 

Bron: Novak - partner AccountancyWorld

Laatste nieuws