Nederlands eerste afgestudeerde van de Post Bachelor AA Accountancy - MKB Geïntegreerd

Ozzie Gommers (28) uit Leusden is de eerste student die met succes de opleiding Post Bachelor AA Accountancy - MKB Geïntegreerd van opleider Markus Verbeek Praehep heeft afgerond. Na een schakeltraject of het afronden van de Bachelor Accountancy is dit de snelste route om de AA-titel te behalen. In slechts drie jaar behaal je zowel je Post Bachelor als de praktijkopleiding.

In de praktijk ziet opleider Markus Verbeek Praehep de interesse voor de geïntegreerde route toenemen. Zo wordt in meer dan 50% van de gevallen voorkeur gegeven aan de geïntegreerde aanpak. Opleider Markus Verbeek Praehep ging in gesprek met Ozzie over zijn ervaring van de opleiding.

Wat vond je leerzaam aan de opleiding?
“De contactdagen tijdens de studie zijn iets moois. Dan ga je de praktijkopdracht uitwerken die je in je opleiding gaat behandelen, dan zit je daar twee keer een dag voor. Vooraf ga je de opdracht bespreken met je klasgenoten en de docent. Wanneer alles is gedaan, ga je nabespreken. Hierbij denk je na over hoe je het gaat aanpakken en tegelijkertijd neem je daar de wet- en regelgeving bij. Daarnaast zijn de docenten op accountancygebied allemaal vakmensen die de theorie ook heel mooi aan de praktijk kunnen koppelen.”

Wat zou je mensen die overwegen om deze studie te doen, willen meegeven?
“Door de geïntegreerde Post Bachelor heb ik tijd bespaard. Anders had ik eerst nog tweeënhalf jaar theorie-opleiding moeten doen en dan nog drie jaar praktijkopleiding. Dan zit ik echt op vijfeneenhalf jaar studie. Plus, de opdrachten die ik dan eerst in die tweeënhalf jaar van mijn theorieopleiding had moeten doen, zou ik weer moeten doen in mijn praktijkopleiding. Zorg er ook voor dat je alles goed inplant. Verder is het niet erg als je even een paar maanden pauze wil nemen om daarna weer verder te gaan.”

Het gehele interview met Ozzie lees je hier

 

Bron: Markus Verbeek Praehep - partner AccountancyWorld

Meer over


Laatste nieuws