FIOD stuit op miljoenenfraude door belastingadviseurs

PURMEREND - Een aantal belastingadviseurs uit onder meer Purmerend en Hoorn heeft voor vermoedelijk 2,7 miljoen euro gefraudeerd. Aldus de FIOD. 

De FIOD heeft vijf verdachten opgepakt. De FIOD onderzocht de afgelopen twee weken zeven kantoren en woningen in Stein, Rijssen, Hoorn, Purmerend, Hendrik-Ido-Ambacht en Wezep. Computers en administratie werden in beslag genomen en ook is beslag gelegd op bankrekeningen, auto’s, huizen en contant geld, aldus een woordvoerder van de FIOD.

Bij een van de adviseurs werd meer dan 180 duizend euro contant geld aangetroffen. Het onderzoek naar de herkomst van dat geld loopt nog.

Aftrekposten

De fiscaal adviseurs zouden ten onrechte aftrekposten, zoals ziektekosten en giften, hebben opgevoerd in aangiften van klanten. In sommige gevallen is gebruikgemaakt van vervalste stukken.

"Uiteindelijk blijft iedereen zelf verantwoordelijk voor zijn belastingaangifte, ook als daarvoor een tussenpersoon is ingeschakeld", aldus de woordvoerder. 

3.000 klanten

De Belastingdienst heeft circa 3.000 klanten van de belastingadviseurs een brief gestuurd om te controleren of de aangifte daadwerkelijk onjuist is.

Laatste nieuws