Belastingdienst heeft al 2,1 miljoen aangiften binnen

APELDOORN - Ruim 2,1 miljoen mensen hebben al hun aangifte inkomstenbelasting over het jaar 2016 ingediend. 

Het aantal ligt ongeveer op hetzelfde niveau als een jaar geleden, zo is maandag bekendgemaakt door de Belastingdienst. Het is sinds 1 maart mogelijk aangifte te doen. 

Tot en met 12 maart deed 79% van de mensen aangifte via MijnBelastingdienst. 9% deed dit via de Aangifte App 2016. De overige 12% van de aangiften kwam binnen via fiscale dienstverleners (9%) en Hulp bij Aangifte (3%).

Systemen

Om de drukke periode van de eerste dagen goed het hoofd te bieden heeft de Belastingdienst de capaciteit van de systemen dit jaar verruimd. Dat heeft tot nu toe succes: alleen op de eerste dag is mensen die aangifte wilden doen in sommige gevallen gevraagd om het op een later tijdstip opnieuw te proberen.

Circa 7,4 miljoen particulieren en 1,2 miljoen ondernemers krijgen dit jaar een uitnodiging om aangifte te doen voor de inkomstenbelasting. Anderen moeten zich zelf melden. Het is mogelijk om tot 1 mei aangifte te doen. Mensen die voor 1 april aangifte doen, krijgen voor 1 juli bericht van de Belastingdienst.

Laatste nieuws