Meer bedrijven sluiten zich aan bij initiatief voor snellere betaling facturen

ROTTERDAM - Zes grote bedrijven hebben zich aangesloten bij Betaalme.nu. Het intiatief moet ervoor zorgen dat facturen van mkb-bedrijven sneller betaald worden.

Het gaat om Unilever Nederland, Van Lanschot, NIBC Bank, Royal Cosun, Intrum Justitia en Basiq Dental, meldt Betaalme.nu dindag.  In totaal zijn er nu veertig grote bedrijven en organisaties aangesloten. Het gaat om onder meer Heineken Nederland, Randstad, Jumbo, KPN, Shell en ABN Amro.

De deelnemers laten in een manifest weten hoe ze ervoor zorgen dat hun leveranciers sneller betaald worden. Het initiatief streeft ernaar om in vijf jaar tijd met de vijfhonderd grootste bedrijven 2,5 miljard euro vrij te spelen uit openstaande facturen.

"Bedrijven in Nederland houden elkaar in de greep met een slechte betalingsmoraal. Het mkb heeft veel last van lange betalingstermijnen en late betalingen en wordt hierdoor gedwongen dit ook hun eigen leveranciers aan te doen", aldus directeur Rick Terra van Intrum Justitia. "Een vicieuze cirkel die doorbroken moet worden om groei te stimuleren."

Laatste nieuws