Wiebes noemt anoniem melden misstanden fiscus pijnlijk

DEN HAAG - Het feit dat werknemers in de media op anonieme basis hun zorgen uitten over de beveiligingsrisico's bij de Belastingdienst, noemt staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën pijnlijk. 

"Dit is onaanvaardbaar voor een organisatie die voor zijn verbeteringen vooral afhankelijk is van de eigen medewerkers", aldus Wiebes gisterenavond (woensdag) in een brief aan de Tweede Kamer.

Vorige week bracht Zembla aan het licht dat de gegevens van miljoenen belastingbetalers en bedrijven mogelijk in verkeerde handen terecht zijn gekomen. De beveiligingsmaatregelen van de zogeheten Broedkamer, een nieuwe afdeling waarin geëxperimenteerd wordt om fraude efficiënter op te sporen, schoot tussen 2013 en 2016 mogelijk tekort.

Ook zouden diverse partijen de voorkeur hebben bij aanbestedingen bij de Belastingdienst, aldus Zembla.

Zembla

Wiebes roept de werknemers die hun zorgen in Zembla uiten op hun informatie, desnoods anoniem, te delen met een nog op te richten onafhankelijk meldpunt binnen de Belastingdienst.

Wiebes: "Hoewel op dit moment niet vaststaat dat regels zouden zijn overtreden, moeten signalen als deze uiterst serieus worden genomen."

Laatste nieuws