BDO: informatiebeveiliging zorginstellingen achter op schema

EINDHOVEN - Zorginstellingen gaan op alle vlakken vooruit met hun informatiebeveiliging, maar de vooruitgang gaat niet snel genoeg. Raden van bestuur trekken verantwoordelijkheid voor informatiebeveiliging vaker naar zich toe, de kennis van wetgeving groeit en steeds meer instellingen hebben een informatiebeveiligingsbeleid. Ook de certificering van zorginstellingen is veel vaker op orde. Verdere verbetering is echter snel nodig met het oog op de Europese Privacyverordening, die al in 2018 ingaat. Veel zorginstellingen hebben daarvoor nog een flinke inhaalslag te maken.

Deze conclusie trekt BDO Accountants & Adviseurs op basis van de tweede editie van een onderzoek naar informatiebeveiliging in de zorg. Het eerste onderzoek werd in 2015 gedaan.

BDO roept bestuurders van zorginstellingen op om informatiebeveiliging hoog op de agenda te houden en om te blijven werken aan het privacybewustzijn en het gedrag van medewerkers op dat gebied. Bijna de helft van alle zorginstellingen heeft nog altijd geen beleid om de privacy van cliënten en patiënten te kunnen garanderen.

Bron: BDO

Laatste nieuws