Trump zet Wall Street en Nasdaq in beweging met hoogste slotstand ooit

NEW YORK - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winst gesloten. Beleggers richtten het vizier op de kwartaalcijfers van grote bedrijven als 3M, Verizon, Johnson & Johnson en Kimberly-Clark. Verder bracht president Donald Trump opnieuw reuring in de markt.

De Dow-Jonesindex van dertig hoofdfondsen sloot 0,6 procent in de plus op 19.912,71 punten. De brede S&P 500 steeg 0,7 procent naar 2280,07 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,9 procent en bereikte met 5600,96 punten de hoogste slotstand ooit.

Trump

Ook Trump wist weer de nodige koersen in beweging te zetten. Zo stegen autobedrijven General Motors, Ford en Fiat Chrysler 1 tot 6 procent, nadat hun bazen hadden ontbeten met de nieuwe president. Trump beloofde daarbij de in zijn ogen "doorgeschoten" milieuregels in de VS te zullen inperken.

Olieconcern Chevron stond met een plus van 1 procent in de bovenste regionen van de Dow, nadat Trump maatregelen had aangekondigd die de aanleg van twee grote omstreden oliepijpleidingen mogelijk moet maken.

Bron: ANP

Laatste nieuws