Aantal Europese banken opnieuw onder druk op beurzen

MILAAN - Ook gisteren zijn de koersen van een aantal Europese banken aanzienlijk gedaald. Op maandag stonden de aandelen ook al onder druk in reactie op de uitslag van de stresstest voor Europese banken. Beleggers lijken zich met name zorgen te maken over de kapitaalpositie van banken en de gevolgen van de lage rente.

Het eerder deze week al in het nieuws verschenen Monte dei Paschi blijft het grootste zorgenkindje. De bank raakte op de beurs in Milaan meer dan 16 procent kwijt. En de eveneens Italiaanse bank UniCredit leverde dinsdagmiddag 7 procent in. 

De Duitse Commerzbank verloor 9 procent aan beurswaarde ten opzichte van maandag. De Commerzbank rapporteerde dinsdag een flinke winstdaling. Deutsche Bank verloor bijna 5 procent.

De Franse banken BNP Paribas, Société Générale en Crédit Agricole gingen dinsdag tot 4 procent achteruit. De Spaanse Banco Popular zag het aandeel meer dan 5 procent dalen.

In Nederland verloor ING 4,6 procent en ABN Amro 2,4 procent. Verzekeraars NN en Aegon zagen hun koersen respectievelijk 1,4 en 3,3 procent zakken.

Laatste nieuws