Countus: 'Miljoenenwinst en pijnloze reorganisatie'

ZWOLLE - Accountants- en advieskantoor Countus verloor vorig jaar 2,5 miljoen euro aan omzet. Desalniettemin viert Countus het wegvallen van de omzet als een succes, mede dankzij een spotgoedkope reorganisatie. De omzet van Countus daalde van 47,5 miljoen naar 45 miljoen. De omzet is nu terug op het niveau van 2013.

De aandacht van Countus ging met name uit naar de winststijging van 1,6 miljoen euro en de productiestijging van ruim 3 procent per FTE. Volgens Countus is dit gerealiseerd door zelfsturende teams op te zetten en er is geïnvesteerd in de ICT.

Volgens Countus draait het bedrijf hierdoor efficiënter, trekt de adviesvraag aan en stijgt als gevolg daarvan ook de winst.

"Onze reorganisatie is een succes geworden", zegt Swaan. "Alle mensen die onze organisatie hebben verlaten, zijn elders aan het werk. Er is er niet een die hierdoor gedwongen thuiszit. Dankzij deze succesvolle begeleiding naar nieuw werk, hebben we veel kosten kunnen besparen op onze reorganisatie. Dit heeft bijgedragen aan ons resultaat."

Bron: Countus

Laatste nieuws