BDO marktleider bij corporaties

EINDHOVEN - BDO is het accountantskantoor dat door de meeste woningcorporaties werd ingehuurd om controlewerkzaamheden uit te voeren. Aldus onderzoek van de Autoriteit woningcorporaties (Aw) naar de marktaandelen van de verschillende accountantsorganisaties.

BDO heeft over 2015 bij 101 corporaties het assurance-rapport bij de Verantwoordingsinformatie (dVi) afgegeven. Dit is circa 28,9 procent van de markt. BDO is daarmee marktleider op basis van het aantal corporaties. PwC is dit op basis van het aantal verhuureenheden. Deloitte is op basis van het aantal corporaties nummer twee met 96 corporaties (marktaandeel 27,4 procent). EY is met 64 corporaties goed voor de derde plek (18,3 procent). PwC is actief voor 44 woningcorporaties (12,6 procent).

Tijdens de parlementaire enquête naar de woningcorporaties zijn de marktaandelen van de diverse accountantsorganisaties besproken en het aantal corporaties dat een individuele accountant mag controleren.

Corporaties zijn verplicht om periodiek te wisselen van accountant en er moet transparantie zijn over de marktconcentraties.

Laatste nieuws