'Spanning op financiële markten houdt zeker aan tot inauguratie Trump'

NEW YORK - Beleggers gaan een onzekere periode tegemoet en de spanning op de financiële markten houdt zeker aan tot de inauguratie van Donald Trump op 20 januari 2017.

Dat zegt beleggingstrainer Hans Oudshoorn van BinckBank tegen NU.nl in een toelichting op de effecten voor beleggers van de verkiezingswinst van Trump.

"De koersen staan wel onder druk, maar na de eerste speech van Trump valt het mee. Zijn toon was gematigd, voor het eerst wat neutraler", zegt Oudshoorn.

De komende tijd zullen beleggers echter nerveus blijven, zolang niet duidelijk is welke koers Trump nu precies gaat varen. "Gaat hij zijn populistische toon weer hervatten, gooit hij zijn kont tegen de krib wat de handelsverdragen betreft? De markten zullen op al zijn opmerkingen reageren", verwacht Oudshoorn.

Ook is er volgens de beursdeskundige een tweede beweging zichtbaar. "Beleggers vragen zich af: what’s next? Europa heeft ook de nodige aandachtspunten: wat gaat er hier gebeuren rond de verkiezingen en het populisme?"

Vluchtten beleggers in reactie op het nieuws in eerste instantie in veilige havens als goud en zilver, inmiddels zijn de scherpe kantjes eraf, stelt Oudshoorn.

In bredere zin verwacht Oudshoorn een negatieve impact op de groeilanden, met uitzondering van Rusland. "Vooral Mexico en China zijn kwetsbaar."

Laatste nieuws