Hoop op verkiezing Clinton stuwt Wall Street

NEW YORK - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag flink hoger gesloten. Daarmee volgde Wall Street het voorbeeld van indices wereldwijd. Daags voor de Amerikaanse presidentsverkiezing reageerden beleggers opgelucht op de opmars van Hillary Clinton in de peilingen.

Een overwinning van de Democratische presidentskandidate wordt als gematigd positief gezien voor de financiële markten, omdat van Clinton een redelijk stabiele voortzetting van het huidige beleid wordt verwacht.

Het bericht dat de FBI het onderzoek naar de e-mails van Clinton weer heeft laten varen, werd positief ontvangen. De Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 2,1 procent hoger op 18.259,60 punten. De brede S&P won 2,2 procent tot 2131,52 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq noteerde een winst van 2,4 procent op 5166,17 punten.

Vorige week gaf het nieuwe onderzoek naar de mails die Clinton als minister van Buitenlandse Zaken vanaf een privéserver verstuurde de campagne van haar rivaal Donald Trump een nieuwe impuls. Dat zette wereldwijd druk op de aandelenbeurzen, waar beleggers zich zorgen maakten over de onvoorspelbare gevolgen van een overwinning van de vastgoedmagnaat.

Vooral financiële fondsen zaten in de lift. Banken als Citigroup, JPMorgan Chase, Wells Fargo en Morgan Stanley wonnen tot 3,7 procent. De euro werd bij de slotbel voor 1,1043 verhandeld, tegen 1,1036 bij het slot van de Europese beurzen.

Bron: ANP

Laatste nieuws