ICT Accountancy softwaregids 2017 verschenen

Onderzoeksbureau GBNED heeft opnieuw het omvangrijke aanbod van standaardsoftware voor de accountancy (accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren) in beeld gebracht in de 'ICT Accountancy softwaregids 2017'.

Met ruim honderd softwareleveranciers die elk een of meer toepassingen leveren is het aanbod van software voor de accountancy omvangrijk en nagenoeg constant gebleven ten opzichte van een jaar eerder.

Conclusies op basis van de gids:

  • Er zit relatief weinig beweging in aanbod van software voor de accountancy, zowel qua leveranciers als aanbod van softwaresystemen.
  • Er is een toename van oplossingen op het gebied van scannen, herkennen en elektronische factuurverwerking omdat steeds meer boekhoudpakketten volledig geïntegreerde scan- en herkenfuncties leveren en het aantal separate oplossingen op het gebied van elektronisch factureren stijgt.
  • Het aanbod van portalsoftware groeit door opname van portalfuncties in bestaande toepassingen. Het aantal zelfstandige portalsystemen daarentegen neemt juist af. 
  • Ondersteuning van de UBL-standaard voor elektronisch factureren is binnen boekhoudsoftware voor de accountancy inmiddels gemeengoed.
  • Ondersteuning van RGS binnen boekhoudsoftware is slechts beperkt toegenomen afgelopen jaar.
  • Oplossingen voor scannen en herkennen ondersteunen massaal elektronisch factureren op basis van UBL.
  • Voor het samenstellen van de jaarrekening in SBR is een verwachte toename van oplossingen uitgebleven. Met name als het gaat om het samenstellen van de (te deponeren) jaarrekening in SBR in boekhoudpakketten voor kleine ondernemingen (micro en klein) was vorig jaar nog de verwachting dat het aanbod verder zou toenemen, temeer omdat veel boekhoudpakketten al beschikken over een aansluiting op Digipoort. De praktijk wijst dus anders uit.

Softwarematrix

De gids bevat als hulpmiddel de softwarematrix waarmee in één oogopslag duidelijk is in welke functionele toepassingsgebieden de software van de ruim honderd leveranciers wordt aangeboden.

De ICT Accountancy softwaregids 2017 is gratis op te vragen.

Laatste nieuws