Honderden banen verloren bij Syntrus Achmea

DE MEERN - Pensioendienstverlener Syntrus Achmea zet het mes in zijn personeelsbestand. Volgens vakbonden verdwijnen de komende twee jaar vijf- tot zeshonderd banen bij de organisatie.

Het onderdeel van verzekeringsmaatschappij Achmea stopt met zijn dienstverlening aan bedrijfstakpensioenfondsen, waardoor werknemers boventallig worden verklaard.

Donderdag werden alle werknemers naar het hoofdkantoor geroepen en ingelicht over de plannen. Volgens De Telegraaf verdwijnen vooral banen op het kantoor in De Meern.

De reorganisatie bij Syntrus verloopt waarschijnlijk gefaseerd, omdat de contracten met de bedrijfstakpensioenfondsen niet allemaal op hetzelfde moment aflopen. Dat betekent dat werknemers niet van het ene op het andere moment op straat zullen staan, maar dat er tijd is om hen te begeleiden naar een andere werkplek.

Bestuurder Ike Wiersinga van vakbond CNV spreekt over een "ingrijpende keuze, die veel onrust geeft". "Niet alleen bij de bijna duizend werknemers bij Syntrus, maar ook bij de bedrijfstakpensioenfondsen. Zij moeten straks allemaal op zoek naar een nieuwe pensioenuitvoerder."

Bron: ANP

Laatste nieuws