Duitse accountantsreus gaat kantoren overnemen in Nederland

De Duitse accountantsreus ETL is op overnamepad in Nederland. Via overnames wil ETL in Nederland groeien met jaarlijks tien vestigingen. Vier kantoren van Lodders & Co opereren inmiddels onder de vlag ETL Nederland. Aldus de website van het bedrijf.

De website van Lodder & Co heeft het echter niet van de overgang. Bovendien blijkt dat drie van de zeven Lodder-vestigingen niet overgestapt zijn naar ETL Nederland.

Vanessa Hadinegoro, managing director van ETL Nederland en tot voor kort actief in de Haagse Lodder-vestiging, vertelt dat Lodder-vestigingen elk apart beslissen over hun toekomst. “Het is geen klassieke maatschap geweest, elk kantoor is autonoom. Van de vestiging in Tilburg weet ik dat die zich ook aansluit bij ETL Nederland.” Of de vestigingen in Culemborg en Berkel & Rodenrijs volgen, weet Hadinegoro niet. “Die signalen heb ik nog niet gekregen.”

Dat ETL als eerste heeft aangeklopt bij Lodder & Co, komt volgens Hadinegoro vanwege contacten in hun netwerk. “Vanuit dat netwerk bestaan de contacten die nu hebben geleid tot de oprichting van ETL Nederland via vier vestigingen van Lodder & Co.”

ETL Nederland wil groeien door overnames op lokale markten, vertelt Hadinegoro. “Waar we het mkb willen bedienen, vooral in het middenbedrijf. Voor 2017 hopen we dat we tien kantoren kunnen overnemen. Het zou mooi zijn als we in Nederland kunnen groeien met jaarlijks met zes tot tien kantoren, bij voorkeur de iets grotere kantoren.”

Bron: ETL Nederland.

Laatste nieuws