Excuses HR-directeur ING aan personeel voor uitspraken

AMSTERDAM - De HR-directeur van ING Groep, Hein Knaapen, heeft zich verontschuldigd bij werknemers van de bank die zich gekwetst voelen door zijn uitspraken. Knaapen deed zijn uitspraken in het FD. Over het interview van de hr-baas was veel ophef ontstaan.

Knaapen zei donderdag tegen het FD dat een belangrijk deel van de 52.000 ING-werknemers ''te afhankelijk is geworden van de bank door een erfenis van royale arbeidsvoorwaarden, hoge vertrekpremies en het rigide ontslagstelsel". Volgens hem komen medewerkers zo in de verleiding op hun lauweren te gaan rusten.

Knaapen liet vrijdag in een boodschap op het intranet van ING onder meer weten dat het niet zijn bedoeling was de Belgische of Nederlandse arbeidsmarkt te stigmatiseren. ''Indien collega's zich gekwetst voelen door het interview, wil ik mij hiervoor verontschuldigen'', zo besloot hij.

Uitspraak

''Je moet in het huidige systeem maar eens proberen iemand kwijt te geraken", zei Knaapen over het Belgische en Nederlandse ontslagstelsel.

7.000 banen verloren

Begin oktober kondigde ING aan dat de bank fors gaat snijden in zijn personeelsbestand. Vooral Nederland en België worden daarbij getroffen. In totaal schrapt ING zevenduizend banen.

In Nederland vervallen 2.300 voltijdsbanen, in België 3.500 banen. Daarnaast neemt ING in Nederland ook afscheid van 950 extern ingehuurde krachten, voornamelijk IT-ers. 

Laatste nieuws